Hvornår er en side ulovlig

En hjemmeside er ulovlig, når hjemmesiden gør film, serier, musik, litteratur m.m. tilgængelige, uden at der er en aftale med rettighedshaverne. Det betyder, at de mennesker, der har lagt tid, energi og penge i at udvikle kulturelt indhold, ikke betales for deres arbejde, og at de kriminelle bagmænd i stedet råder over et produkt, der ikke er deres.

7 ting, der afslører en hjemmeside med ulovligt indhold 

Selvom mange hjemmesider med ulovligt indhold bliver lukket, kan du stadigvæk havne på en hjemmeside med ulovligt indhold. Share With Care, som er et samarbejde mellem Kulturministeriet, RettighedsAlliancen, teleindustrien samt Dansk Industri, opfordrer derfor til, at du bruger din sunde fornuft, for at passe på dig selv og kulturen, når du benytter onlinetjenester.

De har også lavet nogle gode råd til at identificere en ulovlig hjemmeside. Du bør derfor være ekstra opmærksom, hvis:

  • Al indholdet er gratis, også de allernyeste film, som du normalt betaler for at se
  • Du kan se film, der ellers kun vises i biografen
  • Der er mange pop-up reklamer
  • Der er stavefejl i tekster
  • Hjemmesidens navn lyder underligt
  • Du straks bliver viderestillet til en ny hjemmesideadresse
  • Du ikke kan komme i kontakt med dem, der står bag sitet
Her kan du finde lovlige tjenester

Share With Care vil gerne gøre det så let for dig som muligt at finde kulturelt indhold på lovlige tjenester. Derfor har de bl.a. udviklet en søgemaskine, FilmFinder, hvor du kan få overblik over på hvilke tjenester, du kan finde lige præcis den film eller serie, du leder efter.

Prøv FilmFinder her.

Share With Care har også samlet en række lovlige tjenester inden for både musik, litteratur og møbler, så du nemmere kan navigere på et internet, der bugner af tilbud, som ofte er for gode til at være sande.

På Film- og serietjenester får du overblik over online tjenester, som tilbyder film, serier og Tv-kanaler. 

Musiktjenester får du overblik over online tjenester, som tilbyder køb, leje eller abonnementsordninger på musik – både fysiske udgivelser og streaming.

Litteraturtjenester får du overblik over forskellige online tjenester, der tilbyder både fag- og skønlitteratur – både fysiske eksemplarer, e- og lydbøger.

På Designforhandlere får du overblik over forhandlere af forskellige danske designmøbler.

Var Informationen nyttig?