Situation Report on counterfeiting and piracy in the European Union

Publiceret 01-06-2017

Denne rapport er udgivet af Europol og EUIPO i fællesskab i 2017. Rapporten fremhæver, at handlen med kopivarer i vidt omfang sker i form af organiseret kriminalitet.

Rapporten er udgivet af Europol og EUIPO i fællesskab i 2017. Rapporten fremhæver, at handlen med kopivarer i vidt omfang sker i form af organiseret kriminalitet. Rapporten fremhæver også sammenhængen mellem handlen med kopivarer og andre former for organiseret kriminalitet som fx handel med narkotika og andre ulovlige varer, handel med mennesker, skatteunddragelse, dokumentfalsk og korruption.

Rapporten konkluderer bl.a., at Kina fortsat er den største producent af kopivarer. Rapporten beskriver også, hvordan de kriminelle opererer, handelsruter og hvordan kopivarerne kommer ind i forsyningskæden mm.

Rapporten konkluderer også, at der sker kopiering af næsten alle typer af varer, og at kopivarerne i stigende grad også udgør dagligdags varer som fx kosmetik, shampoo, tandpasta, legetøj, medicin, fødevarer, drikkevarer.  Der ses også ofte kopivarer i form af kuglelejer, elektroniske chips og mekaniske dele/reservedele.

Rapporten peger på, at der er behov for samarbejde mellem alle interessenter og aktører for at bekæmpe IPR-kriminaliteten.

Se rapporten her.

Se sammenfatningen på dansk her.

Se flere rapporter om kopivarer

Vis flere