6 gode grunde til at købe ægte

Der er mange gode grunde til undgå kopivarer og vælge den ægte vare i stedet – især hvis du gerne vil passe på dit helbred, beskytte dine kreditkort-oplysninger og undgå at støtte kriminelle organisationer.

Sæt ikke dit helbred på spil

For producenter af falske varer er det profitten, der tæller. De bruger gerne billige, men sundhedsskadelige stoffer. Kopister behøver ikke at tænke på deres omdømme eller kvalitet, da det er originalproducenterne og forbrugerne, som lider skade.

Støt ikke kriminalitet

Sammenhængen mellem kopivarer og organiseret kriminalitet er veldokumenteret. Ved køb af kopivarer risikerer du at støtte kriminelle organisationer, som også kan være involveret i fx handel med narkotika, ulovlig våbenbesiddelse, hvidvask, skatteunddragelse og menneskehandel.

En god handel eller spild af penge?

Sælgere af falske varer handler i udgangspunktet kriminelt. Desuden aner du ikke, hvilken vare du får – eller om dine rettigheder som forbruger overholdes. Du skal også være opmærksom på, at kopivarer kan blive destrueret efter toldkontrol.

Undgå misbrug af betalingskort og computervirus

Du risikerer at få stjålet og misbrugt dine kreditkortoplysninger og få virus/malware på computeren, hvis du køber falske varer på nettet.

Udnyt ikke sårbar arbejdskraft

Kopivarer produceres ofte ”sort” og uden kontrol af arbejdsforhold og hygiejne. Det sætter arbejdskraften i en sårbar situation og øger risikoen for udnyttelse.

Sæt ikke arbejdspladser på spil

Kopivarer betyder enorme indtægtstab for de innovative virksomheder – og færre arbejdspladser. Det er unfair konkurrence, når kopister stjæler andres ideer.

Se hvordan du undgår at købe kopivarer,
når du handler på nettet og når du handler i fysiske butikker.

Gæt engang

Kan du risikere, at en kopivare, som du har købt over nettet, bliver destrueret, når Toldstyrelsen har tilbageholdt den?