DesignNævnet ser dagens lys

Publiceret 07-03-2022

DesignNævnet blev lanceret torsdag d. 24. februar og er et såkaldt privat tvistnævn.

Bag nævnet står en forening af forskellige brancheorganisationer.


Ønsket er at tilbyde et hurtigt, prisbilligt alternativ til domstolsbehandling i sager om rettigheder til arkitektur, design og kunsthåndværk.


DesignNævnet kan afgive vejledende udtalelser i sager, hvor to eller flere parter er uenige om, hvorvidt et design er beskyttet af ophavsret, designret eller markedsføringsret, og om designet er krænket. Det tilhørende responsumudvalg vil desuden kunne afgive vejledende udtalelser, hvor en part på egen hånd ønsker en udtalelse om, hvorvidt et design er beskyttet af lovgivningen inden for de ovennævnte områder. Det koster kr. 25.000 at få en vejledende afgørelse fra DesignNævnet og kr. 12.500 at få en vejledende udtalelse fra Responsumudvalget.


Brancheorganisationernes hensigt med oprettelsen af det nye nævn er at give adgang til hurtige, kvalificerede og relativt billige vurderinger. Brancheorganisationerne håber samtidig, at en del retssager derved kan undgås.


Parterne i en tvist for Designnævnet har mulighed for at aftale, at nævnets udtalelse er bindende. Parterne kan også aftale, at nævnet skal tage stilling til størrelsen af en eventuel erstatning.


Læs mere om DesignNævnet på nævnets hjemmeside: www.designnævnet.dk

Se flere nyheder

Vis flere